A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління соціального захисту населення та ветеранської політики Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

АКТУАЛЬНО ПРО СУБСИДІЇ!

Дата: 02.02.2021 19:47
Кількість переглядів: 172

Шановні отримувачі субсидії!

 

Відповідно до норм Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” (зі змінами) (далі - Положення), житлова субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальної норми житла, соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і розміром обов’язкового відсотка платежу, визначеного в Порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

З 1 січня 2021 р. заяви з необхідними документами від громадян приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади  та посадовими особами центру надання адміністративних послуг, які передають їх структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

          Структурними підрозділами з питань соціального захисту населення  приймаються заяви від громадян лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики.

         Громадянам, які користуються житловою субсидією, за умови відсутності заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг  та зміни складу сім’ї домогосподарства, субсидію на опалювальний період 2020-2021 року  призначено автоматично. Пакет документів (заява та декларація) надається лише при первинному зверненні за призначенням субсидії та отримувачами у яких  відбулися зміни у складі домогосподарства.

         Звертаємо увагу, що житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного  побутового палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням громадян. При цьому житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року. Автоматично субсидія на наступний рік для придбання твердого палива не призначається.

          Громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати управління якщо відбулися :

         - зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні членів домогосподарства;

         -    зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;

         -  зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;

         - зміни управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання.

         А також, якщо:

        -  будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства має у власності транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда і причепа);

-  будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства набув права власності або оплатив (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг (згідно з соціальними нормами житла та житлово-комунального обслуговування) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень.

           Постановою Кабінету Міністрів України  від 25.03.2020 №247 «Про особливості надання житлових субсидій» передбачено на період карантину додаткові заходи щодо соціального захисту осіб, яких звільнено з роботи у зв’язку з карантином (врахування до їхнього доходу під час призначення житлової субсидії розміру допомоги по безробіттю замість заробітної плати, яку вони отримували за попереднім місцем роботи).

          Шановні пільговики та отримувачі  субсидії  у грошовій готівковій формі, нагадуємо Вам, що Ви зобов’язані своєчасно сплачувати щомісяця вартість фактично спожитих житлово-комунальних послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень