A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління соціального захисту населення та ветеранської політики Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

Урядом було ухвалено постанову від 11.07.2023 № 709 «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб»

Дата: 26.10.2023 16:13
Кількість переглядів: 75

     Урядом було ухвалено постанову від 11.07.2023 № 709 «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб», в якій були роз’яснені умови надання грошової допомоги переселенцям. Тому підготували для вас інформацію про категорії ВПО, які можуть втратити право на виплати через значні витрати, що покриваються без допомоги держави. 

🔹 Зокрема, якщо за результатами перевірки отримувачів через державні реєстри буде прийняте рішення про припинення допомоги, громадянина про це буде повідомлено органом соціального захисту населення або за технічної можливості – засобами мобільного зв’язку чи електронного сповіщення через Єдину інформаційну систему соціальної сфери. 

🧾 Однак, у разі незгоди, кожен має право оскаржити таке рішення до органу соцзахисту населення, подавши необхідні документи для продовження отримання виплат. 

📍 Важливо відзначити, що відповідно до цієї постанови, внутрішньо переміщені особи, у яких народилися діти після переміщення, також мають право на допомогу. Крім того, тепер існує можливість відмовитися від статусу внутрішньо переміщеної особи дистанційно, без необхідності особистого звернення до органу соціального захисту населення. 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень