A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління соціального захисту населення та ветеранської політики Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

Робота в рамках інформаційної кампанії "Робота для ВПО - ти потрібен"

Дата: 24.10.2023 16:49
Кількість переглядів: 139

      Управління соціального захисту населення та захисту прав дітей, „Центр назання соціальнох послуг” Соловинської селищної ради, в  рамках інформаційної кампанії "Робота для ВПО - ти потрібен" прийняли участь 24 жовтня, за ініціативи фахівців Тячівської філії Закарпатського ОЦЗ, якими організовано та проведено круглий стіл за участі представників територіальних громад району, роботодавців та МФОЗНС "Регіон Карпат". Метою круглого засідання столу сприяти в інтеграції внутрішньо переміщених осіб в життя громад, які їх прихистили, є важливим завданням соціальних служб цих громад. І в цьому питанні служба зайнятості виступає надійним партнером для громад. В ході проведення заходу начальник відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Іванна Бонка проінформувала присутніх про послуги служби зайнятості що надаються ВПО, та про діючі активні програми для цієї категорії громадян, а також для працедавців, які працевлаштовують осіб з числа ВПО.

      Зокрема, обговорено активні програми зайнятості, одна із них „Програма з надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (постанова КМУ від 20.03.2022 року № 331). Право на отримання такого виду компенсації надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу із числа ВПО.   
      Учасники заходу ділились власним досвідом роботи з ВПО та програмами підтримки громадян, які змушені були покинути власні домівки внаслідок російської агресії. Проведення таких заходів сприяє налагодженню спільних дій спрямованих на інтеграцію ВПО в громади, а особливо в питаннях їх зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень