A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління соціального захисту населення та ветеранської політики Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

У Солотвинській територіальній громаді проведено черговий тренінг, щодо локалізації Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року.

Дата: 01.11.2023 10:51
Кількість переглядів: 93

   У Солотвинській територіальній громаді проведено черговий тренінг, щодо локалізації Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року.

  Навчання проводили начальниця відділу з питань сім’ї, оздоровлення дітей та запобігання сімейного неблагополуччя департаменту соціального захисту населення Оксана Пагулич і радниця голови Закарпатської облдержадміністрації з гендерних питань, голова секретаріату Коаліції 1325-Закарпаття Маріанна Колодій, до участі були запрошені заступник селищного голови Юрій ДАН, працівники управління соціального захисту населення та захисту прав дітей, відділу у справах дітей, Центру надання соціальних послуг  Солотвинської селищної ради.

  Загалом, учасникам тренінгу розповіли про особливості впровадження державної гендерної політики у Закарпатській області, реалізацію обласного плану з виконання Резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир безпека» на період до 2025 року, основні напрямки діяльності Коаліції 1325-Закарпаття та основні нормативно-правові документи, що регламентують забезпечення гендерної рівності в Україні.

  „Жінки, мир, безпека” – це людино орієнтована програма, яка готує цивільне населення до викликів війни й післявоєнного стану, стосується викликів безпеки – психологічних, фізичних, економічних, соціальних, освітніх та ін..

Як зазначила Оксана Пагулич, за даними Радбезу ООН, результатом цілеспрямованого включення жінок у мирні перемовини стає тривалий сталий мир, тож для нас також важливо на місцевому рівні ширше залучати жінок до відновлення країни, врегулювання конфліктів і відбудови мирного життя.

  «Післявоєнне відновлення – довгий шлях і нам потрібно мінімізувати ті ризики, з якими може стикнутися кожна громада. Розробка локального плану 1325 допоможе визначити реальні виклики на які необхідно реагувати та план дій з їх реалізації. Це має бути для людей і про людей», - наголосила Маріанна Колодій.

  Заступник голови Солотвинської ТГ Юрій Дан, який також приєднався до тренінгу, розповів про вже напрацьовані ініціативи,  створення на базі КЗ «Міжшкільний ресурсний центр» Солотвинської селищної ради класу безпеки. Клас створено в рамках реалізації всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», метою якого є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навички самозахисту, надання до медичної допомоги та рятування в умовах надзвичайних ситуацій. У класі безпеки можна проводити тематичні заняття, розглядаючи основні правила безпеки для учасників освітнього процесу. Це, насамперед, вибухобезпека, мінна безпека, пожежна безпека.

Також, гостям було продемонстровано  Клас безпеки.

Довідково:

Навчання було проведено у рамках реалізації у Закарпатській області Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року та Регіональної програми сімейної, гендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству, протидії торгівлі людьми на 2021-2025 роки.

#Коаліція1325_Закарпаття #ЖінкиМирБезпека #гендернарівність #рівніможливості

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень