A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління соціального захисту населення та ветеранської політики Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

Порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Дата: 16.11.2023 13:32
Кількість переглядів: 83

Порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

Останнім часом значно збільшилась кількість звернень щодо можливого отримання грошових виплат дітям, що перебувають в умовах воєнних дій. Інформуємо, що на сьогодні законодавством не передбачені такі виплати. Разом з тим, Законом України «Про охорону дитинства» передбачено встановлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів. Цей статус надається органом опіки та піклування за місцем реєстрації дитини чи перебуванні на обліку як внутрішньо переміщеної особи.

Постановою Кабінету Міністрів України від  05.04.2017 №268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» регламентовано порядок надання статусу дитини яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Надання статусу дитини яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів надається дітям, які зазнали фізичне або сексуальне або психологічне насильство.

Право на отримання статусу має дитина, а також особа, яка на час воєнних дій, збройних конфліктів, збройної агресії Російської Федерації не досягла 18 років (повноліття), і в результаті:
1) отримали поранення, контузію, каліцтво;
2) зазнали фізичного, сексуального насильства;
3) були викрадені або незаконно вивезені за межі України;
4) залучалися до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань;
5) незаконно утримувалися, у тому числі в полоні;
6) зазнали психологічного насильства.

Для надання статусу законний представник дитини або у разі, коли дитина переміщується без супроводження батьків або осіб, які їх замінюють, її родичі (баба, дід, прабаба, прадід, тітка, дядько, повнолітні брат або сестра), вітчим, мачуха, представник органу опіки та піклування подають до служби у справах дітей Солотвинської селищної ради заяву та підтверджувальні документи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень